Doe mee!

You are invited to join The Meryton Society!

Hiervoor zijn er drie mogelijkheden:

  1. Regency Geïnteresseerde (volger) worden
  2. Lid worden
  3. Donateur worden

Regency Geïnteresseerde

Je bent geïnteresseerd in de Regency/Napoleontische tijd en/of in de verhalen van Jane Austen. Je wordt daarom graag op de hoogte gehouden van evenementen en activiteiten van The Meryton Society. Meld je aan voor onze speciale nieuwsbrief voor Regency Geïnteresseerden. Je kunt je op elk moment weer afmelden.
Vul het aanmeldformulier voor de nieuwsbrief in.

Lid worden

Wil je lid worden? Vul het aanmeldformulier voor het lidmaatschap in. Na verzending word je verder geïnformeerd per e-mail. Het kan zijn dat deze mails in je spambox terecht komen. Lees hier onze privacyverklaring.

Over onze vereniging

We zijn een vereniging met twee benaderingen:

  1. Regency Liefhebberij: Het zelf organiseren van evenementen, activiteiten en uitjes “met inhoud” waarbij TMS leden zich informeel kunnen verdiepen in dingen die te maken hebben met de Regency era, daarover meer leren, en samen van genieten met andere mensen die hun interesse in de periode delen.
  2. Regency Re-enactment: Meedoen als ‘uitbeeldingsgroep’ aan (grotere) evenementen, georganiseerde door derden, waarbij TMS laat zien hoe in Engeland de gegoede burgerij (British Gentry) rond 1795-1817 leefde.

Bij leden die meedoen aan Re-enactment evenementen worden strengere eisen gesteld aan historisch correctheid van kleding en gedrag dan bij leden die meedoen aan de informele Liefhebberij bijeenkomsten van de vereniging. Leden mogen zelf beslissen of ze willen deelnemen aan Re-enactment evenementen of niet.

Begeleiding: wanneer je dat als nieuw lid fijn vindt, kan er door het bestuur een buddy gezocht worden onder de leden. Een buddy is iemand uit de vereniging die het leuk vindt om nieuwe leden te ondersteunen. De buddy wijst jou de weg binnen de vereniging en helpt met de historische uitbeelding. Bijvoorbeeld met advies over kleding.

Waarom zou je lid worden?

Als lid:

  • Kun je meedoen met evenementen en activiteiten van de vereniging (soms met een aanvullende financiële bijdrage)
  • Heb je stemrecht tijdens de Algemene Ledenvergadering
  • Ontvang je The Meryton Gazette, onze nieuwsbrief
  • Krijg je toegang tot onze kennisbank met informatie over de Regency periode
  • Kun je lid worden van de besloten ledengroep op Facebook

Kosten lidmaatschap

Het lidmaatschap kost € 35,- euro per jaar per persoon. Bij aanmelding voor 30 juni betaal je dit bedrag.
Bij aanmelding na 1 juli kost het lidmaatschap € 17,50 per persoon.

Leden van TMS worden ook lid van de Napoleontische Associatie der Nederlanden (NAN) en betalen daarvoor 5,- euro per jaar. Ben je al lid van de NAN via een andere vereniging? Dan betaal je uiteraard niet nogmaals voor dit lidmaatschap.

Nog niet zeker? Loop eens met ons mee!

Heb je interesse in een lidmaatschap, maar weet je nog niet helemaal zeker of het iets voor jou is? Je mag gerust een paar keer meedoen aan evenementen om het zelf te ervaren. Nog geen eigen kleding? Dan bestaat de mogelijkheid om iets van de leden te lenen. Is het evenement goed bevallen en proeft het naar meer, meld je dan aan als nieuw lid van The Meryton Society. Je bent van harte welkom.

Donateur worden

Wil je onze vereniging financieel steunen? Heel fijn! Neem hiervoor contact op met onze Penningmeester: penningmeester@themerytonsociety.nl.