Crown-cakes

Article sections

    Het kookboek “The practice of cookery, pastry, and confectionary” heeft een heel lekker recept voor kleine cakejes.

    Take a pound of flour, four ounces of beat sugar, half an ounce of carraway seeds, three yolks of eggs, four ounces of sweet butter, and a gill of cream. Knead it till it is smooth and light ; roll it out very thin ; prickle it with a dabber ; and stamp out the cakes with a paste-cutter, the size of a common sugar bisquit. Dredge a little flour on gray paper, lay the cakes on it, glaze them with a cast egg and fire them a light brown. Source: The practice of cookery, pastry, and confectionary, page 209.

    Moderne recept
    Ingrediënten:
    – 450 gram bloem
    – 115 gram suiker
    – 14 gram karwijzaad
    – 3 eiwitten
    – 115 gram (room)boter, ongezouten
    – 150 ml (slag)room

    Kneed alle ingrediënten tot alle ingrediënten gemixt zijn, en alles samenkomt in een lichte bal. Doe er folie omheen en leg het even in de koelkast om de boter af te laten koelen. Rol het deeg dun uit en prik gaatjes in het deeg. Steek de cakejes uit met een vorm, leg op een met bakpapier beklede bakplaat en strijk er een losgeklopte ei op uit. Doe het in een voorverwarmde oven op 180c voor 20 minuten.

    Pas op! De karwijzaad erin is erg lekker, maar ook zeer aanwezig. Wees echt voorzichtig met de hoeveelheid, beter wat te weinig dan te veel.

    Mariëlle: “Ik heb dit recept thuis voor mezelf gemaakt. Het is een simpel recept, waarbij de ingrediënten gemakkelijk te verkrijgen zijn. Er staat alleen geen oventemperatuur en baktijd bij, wat logisch is, dus ik heb gekeken wat ongeveer normaal is voor koekjes/cakejes en het kwam er prima uit voor de eerste keer. Ik heb voor de boter ongezouten roomboter, en voor de room slagroom gebruikt.

    in Eten en drinken