Hide the timble

Article sections

  Hide the timble spelen

  Zoals de naam al zegt wordt het spel gespeeld met een vingerhoedje, al zou je het met elk klein object kunnen spelen. Het object wordt getoond aan de spelers, zodat ze weten wat ze zoeken.

  Op één na gaan alle spelers de kamer uit. De speler die is gebleven verstopt het vingerhoedje waar het te zien is als je goed kijkt (‘in plain sight’), dus niet ergens in of ergens onder, maar ook niet meteen zichtbaar.

  De andere spelers komen weer binnen en zoeken het vingerhoedje. Als ze het gevonden hebben, gaan ze zitten maar zeggen nog niets zolang anderen nog aan het zoeken zijn. Degene die als laatste het vingerhoedje ziet, moet een ‘forfeit’ spelen. Degene die het vinderhoedje als eerste zag, moet laten zien waar het is en gaat het in de volgende spelronde verstoppen.

  Er zijn verschillende variaties bekend op het spel, die de spelers die op zoek zijn helpen. Bijvoorbeeld ‘hot or cold’ (‘je bent warm of je bent koud’) en ’the singing hunt’ (harder of zachter zingen als dichterbij resp. verder af bent van het object). Of dat maar 1 speler de kamer uit gaat en het vingerhoedje zoekt.

  Bronnen:
  [1] Hiding Games, https://historicalgames.neocities.org/Victorian/hidinggames.html
  [2] Hunt the timble lemma op Wikipedia, https://en.wikipedia.org/wiki/Hunt_the_Thimble
  [3] Hide the timble, http://www.databaseofgames.com/physical-games/hide-and-seek/71/hide-the-thimble

  in Parlour gamesSpelletjesVerstop spelletjes