Jouw historisch correcte Regency garderobe

Article sections

  Het is de bedoeling dat je hier op de wiki nadere informatie vindt over alle items die je in je Regency garderobe hoort te hebben. Onderwerpen met een link zijn inmiddels aanwezig op de wiki. Gebaseerd op: Huishoudelijk Reglement van The Meryton Society, punt 25-28. (hier staan alleen de Do’s, in het HR staan ook enkele Dont’s!)

  Hoe uitgebreid je garderobe is, bepaal je zelf.

  Vanaf jaar 1 heb je als aantredend lid de volgende historische garderobe:
  Dames: volledige dagkleding: een dagjurk, handschoenen, bonnet dan wel baret, reticule, spencer jacket of pelisse of omslagdoek (één van de 3 in ieder geval).
  Heren: volledige dagkleding: hoed, hemd met opstaande kraag, waistcoat (vest), cravat (das), tailcoat (rokjas), pantaloon (lange broek) en laarzen.

  Vanaf jaar 2 gelden de volgende kledingregels:
  Heren zijn ook in het bezit van avondkleding (voor een bal of soiree): blouse met opstaande kraag, cravat, waistcoat, witte of zwarte breeches (kniebroek), bijpassende tailcoat, witte kniekousen, schoenen (lage schoenen, zoals ballerina’s/flatjes) en een hoge hoed (of chapeau bras).
  Herenaccessoires zijn op orde: cane (wandelstok), fobwatch met fob (zakhorloge), kerchief (zakdoek).

  Vanaf jaar 3 is de garderobe op orde:
  Dames en heren beschikken over historisch correcte dag- en avond- en balkleding. (een dame heeft ook een chemisette of fichu, schort en historisch correcte schoenen, en als ze getrouwd is een housecap, eventueel andere accessoires zoals een parasol)
  Dames beschikken over zowel dag- als avondsieraden.
  (Dames en dandies gebruiken historisch correcte makeup)

  Wanneer je personeel uitbeeldt dan heb je nodig (worden door TMS beschikbaar gesteld of heb je zelf):
  Mannen (butler en valet): zie dagkleding voor heren en een schort voor vuil werk.
  Vrouwen: (lady’s companion en gouvernante) zie dag -en avondkleding voor dames. (lady’s maid, huishoudster, meid) een dagjurk, met daarbij een cap en twee schorten (een gekleurd schort voor vuil werk en een wit schort voor net werk).

  in Kleding