Magazines

Article sections

  Een magazine is een publicatie die regelmatig verschijnt en waarin een variëteit aan onderwerpen aan bod komen. Ze worden gefinancierd vanuit advertenties, verkoop en abonnementen of een combinatie daarvan. Tijdschriften verschijnen sinds de 17e eeuw. De naam komt uit het Frans en betekent een verzameling, in dit geval een verzameling artikelen. De eerste tijdschriften hadden een bepaald onderwerp. The Gentleman’s Magazine (1731-1922) was het eerste “general-interest” tijdschrift. The Lady’s Magazine (1770-1847) begon in 1770 met het publiceren van modeplaten.

  Het tijdschrift ontstond als reactie op nieuwe wetgeving en belastingen propaganda tegengaan als doel hadden. Eerder werd nieuws vooral verspreid via pamfletten, kranten en posters. De publicaties werden dikker om de belasting (Stamp Tax*) te ontwijken en ze verschenen maandelijks of wekelijks in plaats van dagelijks.

  *) Met Stamp Acts werd belasting opgelegd aan documenten. Als de belasting was betaald, werd er een stempel gezet op het document en daarmee werd het legaal. Dit soort belasting is in 1624 bedacht in Nederland en werd in 1694 voor het eerst ingevoerd in Engeland.

  Bronnen:
  [1] Wikipedia, lemma magazine, The Gentleman’s Magazine, The Lady’s Magazine, La Belle Assemblée, Ackermann’s Repository of Arts en Fashion plate.
  [2] Wikipedia, lemma Stamp act en Stamp Act 1712.
  [3] “Ackermann’s Repository”, Regency History blog, https://www.regencyhistory.net/2013/03/ackermanns-repository.html.

  in Boeken en literatuur

  Related Articles