The Meryton Society wordt gevormd door personen met een voorliefde voor de Engelse Regency periode. De vereniging wil laten zien hoe de gegoede burgerij (English ‘gentry’) in Engeland rond 1795 – 1817 leefde en doen dit door het bijwonen van evenementen uit deze tijdsperiode. Tijdens een evenement zijn de leden op doorreis of op bezoek bij één van de vrienden uit hun klasse in Nederland. Tijdens een evenement zijn zij vaak druk bezig met borduren, schilderen, brieven schrijven of dansen (demonstratie of workshop).

Bestuur:

Geschiedenis van de vereniging:

De vereniging The Meryton Society is geopend! De oprichters van deze Regency-vereniging leerden elkaar kennen via de website en het forum www.janeausten.nl. Na het lezen van de boeken van onze geliefde schrijfster Jane Austen ontstond het idee om eens in haar wereld te duiken.

Zonder enige ervaring met deze wereld, kwamen wij in aanraking met zogenoemde “re-enactment” -evenementen, waar waarheidsgetrouw karakters uit de geschiedenis werden nagespeeld. Al gauw stonden wij daar bekend onder de naam ‘Jane Austen-dames’ en dit zorgde voor wat verwarring. ‘Zijn jullie dan van de Nederlandse Jane Austen Society of van Janeausten.nl?’ Het werd ons duidelijk dat er een eigen groep gestart moest worden. Niet alleen om onze groep wat te onderscheiden, maar ook omdat het eigenlijk tijd was om van ‘gezellig’ naar ‘gezellig en serieus’ te gaan.

Een Engelse burgervereniging was geboren. Als een piepkleine baby nog, maar met veel zin om te leren en te groeien naar een serieuze (maar wel heel gezellige!) re-enactment vereniging. Samen met onze (toekomstige) leden streven wij ook naar een mooie uitbeelding van de periode 1795 – 1817 op evenementen. Tijdens zo’n evenement zal onze groep dan vaak druk bezig zijn met borduren, schilderen, brieven schrijven of dansen (workshop). Daarnaast willen wij in de toekomst soirees (denk aan kaartspellen, spellen uit die tijdsperiode en muziek) of een kleine Country dance organiseren.

Lid worden?
We nodigen geïnteresseerden graag uit om lid te worden van onze vereniging. Er wordt een bescheiden bijdrage per jaar gevraagd en wij organiseren regelmatig workshops om jou de kennis over de tijdsperiode, kleding en de gebruiken van toen, bij te spijkeren.
Vind jij het leuk om lid te worden, maar weet je nog niet helemaal zeker of het iets voor jou is? Dan nodigen wij jou van harte uit voor een éénmalige vrijblijvende deelname aan een evenement! Nog geen eigen kostuum? Dan bestaat de mogelijkheid om iets van de leden te lenen. Na deelname aan het evenement kun je nog eens goed nadenken of je lid wilt worden. Hou de website en de Facebook-page goed in de gaten!